17 Ιουν 2009

Τρομοκράτες και cartoons


Με αφορμή τη δολοφονία του αστυνομικού της Αντιτρομοκρατικής, ο κος. Παπανδρέου μίλησε για «αναβίωση του τρομοκρατικού φαινομένου» και ο κος. Καστανίδης, τομεάρχης Εσωτερικών του ΠαΣοΚ, για «νέα γενιά τρομοκρατών». Μήπως θα ‘πρεπε όμως να ρωτήσουν τον κο. Χρυσοχοϊδη, τελευταίο υπουργό Δημόσιας Τάξης των κυβερνήσεων ΠαΣοΚ, για ποιο λόγο αρκέστηκε να κάνει αναφορά απλά και μόνο, σε «νέο κύκλο αίματος»; Υπάρχει κάτι που γνωρίζει ο τελευταίος, με συνέπεια να προβεί σε μία τόσο επιφυλακτική δήλωση και αγνοούν οι άλλοι δύο, που πράττοντας αφελώς, ξανοίχτηκαν σε πολιτικές κατηγορίες; Ας τα βρουν μεταξύ τους. Στο κάτω-κάτω, στο ίδιο κόμμα ανήκουν και συνάδελφοι υπουργοί στις ίδιες κυβερνήσεις ήταν επί τόσα χρόνια.
Εκείνο όμως που θα ήθελα να τους ρωτήσω εγώ, όχι ως πολιτικό στέλεχος, αλλά ως Έλληνας πολίτης, είναι εάν βρίσκονται αυτοί οι άνθρωποι, ειδικά ο κος. Χρυσοχοϊδης, στη θέση να προβούν σε μία δήλωση που θα έκανε απολύτως ξεκάθαρο ότι η υπόθεση της τρομοκρατίας και της «17 Νοέμβρη», είχαν κλείσει με τη σύλληψη των Γιωτόπουλου, Κουφοντίνα, αδελφών Ξηρού, Τζωρτζάτου και όλης εκείνης της αξέχαστης παρέας. Διότι, κάθε νοήμων, αδυνατεί να καταλάβει πως κάτι επαναστατικά ρετάλια, ανήκοντα -κατά δήλωσή τους πάντα- στην εξωκοινοβουλευτική Αριστερά και καλά, με νοητική ικανότητα σε χαμηλά φυσιολογικά επίπεδα όπως έδειξαν οι αντιδράσεις και οι απολογίες τους, με σωματική διάπλαση και φυσική κατάσταση στην κατηγορία ενός παρακμιακού μπυροκοιλιά όπως είδαμε όλοι μας, αναλάμβαναν και έφεραν σε πέρας, ως άρτια εκπαιδευμένοι κομάντο πόλεων, επαγγελματικά οργανωμένες και εκτελεσμένες αποστολές, όπως για παράδειγμα εκείνες των δολοφονιών του Ντέιβιντ Σάντερς και του Κώστα Περατικού.
Αλήθεια, ποιος από μας πιστεύει πως εγκέφαλος και ιδεολογικός καθοδηγητής, ήταν ο ανεκδιήγητος Γιωτόπουλος; Πως το πρώτο πιστόλι, ο ψυχρός αρχιδολοφόνος, ήταν ένας τύπος σαν τον Κουφοντίνα; Πως βοηθοί στις δολοφονίες, που φρόντιζαν για εγκλωβίσουν τα θύματα και να κινηθούν δραστικά σε περίπτωση εμπλοκής ανδρών της Αστυνομίας, ήταν κάτι ανέκδοτα σαν τους Χριστόδουλο και Σάββα Ξηρό; Καλό το παραμύθι της εξάρθρωσης της «17 Νοέμβρη», ειδικά σε περίοδο Ολυμπιακών Αγώνων, στους οποίους είχαν επενδυθεί, πάνω από τα δικά μας επιπόλαια και ματαιόδοξα όνειρα για έναν νέο χρυσό αιώνα, τεράστια πολυεθνικά οικονομικά συμφέροντα. Μόνο που οι δράκοι, είχαν την όψη και κυρίως, το μυαλό, άλλος του Μαύρου Πητ, άλλος του γάτου Συλβέστερ και άλλος του Κογιότ!
Δεν θα πάμε μακριά πίσω στο παρελθόν, για να ρωτήσουμε το ΠαΣοΚ, τι ακριβώς είχε συμβεί το Νοέμβρη του 1994, όταν ξένοι πράκτορες συνελήφθησαν, στην οδό Mηθύμνης στην Kυψέλη, μέσα σ' ένα κλειστό φορτηγάκι Φολκς Bάγκεν, έχοντας στην κατοχή τους όπλα, περούκες, ασυρμάτους και φωτογραφικές μηχανές και αφέθηκαν ελεύθεροι με παρέμβαση του πρέσβη τους. Αλλά ειλικρινά, θέλουν να μας πείσουν πως παραμονές Ολυμπιακών Αγώνων, το πουλόβερ της τρομοκρατίας ξηλώθηκε, επειδή έσκασε στα χέρια του Σάββα Ξηρού, μία βόμβα με ελαττωματική συνδεσμολογία;
Κλείνοντας… Με την αντιτρομοκρατική τεχνογνωσία και τεχνολογία που υπάρχει σήμερα, όχι τόσο στην Ελλάδα, όσο στο εξωτερικό, θα ήταν θέμα εύλογου χρόνου και οργανωμένης προσπάθειας, για να εξαρθρωθεί μία για πάντα, η δική μας εγχώρια τρομοκρατία. Αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση και συναίνεση, από όλους ανεξαιρέτως. Η κυβέρνηση ας κάνει την αρχή, επενδύοντας χρήματα, μέσα, ανθρώπινο δυναμικό, ακόμη και ξένη βοήθεια, πάνω στην αντιτρομοκρατία, ασκώντας πίεση πάνω στους πολιτικούς και υπηρεσιακούς προϊσταμένους του τομέα Ασφάλειας και Δημόσιας Τάξης και προχωρώντας ακόμη και σε αναθεώρηση της σχετικής νομοθεσίας, αν κρίνεται απαραίτητο, ενώ το ΠαΣοΚ, ας κάνει τη δική του αρχή, κρατώντας πιο μετριοπαθή στάση σε υποθέσεις, αναφορικά με τις οποίες έχει τη γωνιά του λερωμένη. Καλώς βρίσκονται πίσω από τα σίδερα των κελιών, τα cartoons της τρομοκρατίας. Προφανώς υπήρχε αιτιολόγηση και στοιχειοθέτηση για αυτό. Καιρός δεν είναι όμως, να κυνηγήσουμε και τους αληθινούς «κακούς»;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

"Οι αντιδράσεις των κομμάτων, είχαν τη σημειολογία τους. Ιδιαίτερο εκνευρισμό προκάλεσε στις οικογένειες θυμάτων της τρομοκρατίας, η τοποθέτηση του ΠΑΣΟΚ: κάτι απίστευτα για φιλότιμο ακούσαμε. Υπενθυμίζουμε: απόντος του «όλου» ΠΑΣΟΚ και με ψήφους της ΝΔ, ψηφίστηκε επί Σημίτη ο αντιτρομοκρατικός νόμος. Έτσι δεν είναι κ. πρώην υπουργέ; Που ήταν τότε οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και γιατί απείχαν κ. Καστανίδη, από την ψήφιση νομοσχεδίου, εισηγήτρια του οποίου ήταν η τότε κυβέρνηση; Μήπως γνωρίζετε; Άλλη ερώτηση: από ποιον πολιτικό χώρο ξεκίνησαν την καριέρα τους οι Τσουτσουβής και Κουφοντίνας; Μήπως ήταν από το ΠΑΣΟΚ; Ρωτάμε… Πάμε παρακάτω: ποιοι έσπευδαν επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη να συμπαρασταθούν στη ΓΑΔΑ σε συλληφθέντες, που αργότερα καταδικάστηκαν για τη συμμετοχή τους στη 17Ν; Ποιοι έκαναν τότε λόγο για «κοινωνικούς αγωνιστές»; Μπορούμε να σας υπενθυμίσουμε αν θέλετε. Όπως επίσης, μπορούμε να σας υπενθυμίσουμε ποια παράταξη στην Ελλάδα πλήρωσε το βαρύτερο φόρο αίματος από την αριστεριστική τρομοκρατία. Τα ονόματα Αθανασιάδης, Μομφεράτος, Μπακογιάννης, σας λένε κάτι; Γι’ αυτό, αφήστε τα περί «φιλότιμου» στην άκρη. Εκτίθεστε και μάλιστα ανεπανόρθωτα. Ο λαός και οι οικογένειες των θυμάτων, έχουν μνήμη".

www.elora.gr