12 Μαΐ 2009

ΔΕΝ συνομιλώ με τους «Μετωπικούς»Πληροφορήθηκα πως σε πρόσφατη παρουσίαση στον Πειραιά του βιβλίου «Ριζοσπαστική Δεξιά» του πρώτου επιλαχόντα τοπικού βουλευτή του ΛΑΟΣ κ. Χαρίτου, ο πρόεδρος του Forum 2020 κ. Καραχάλιος είπε ότι «γνώρισε τον Χρήστο Χαρίτο από την ιδεολογική αντιπαράθεση που είχε με τον αναπληρωτή Γραμματέα του (σ.σ. στη Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού και Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας), κ. Γιάννη Μοίρα». Η συγκεκριμένη αναφορά, έλαβε χώρα στην κοιτίδα μου που είναι ο Πειραιάς, ενώπιον πολυπληθούς ακροατηρίου και αναπαρήχθη στον τοπικό Τύπο, καθώς και σε διάφορους ιστοτόπους, συμπεριλαμβανόμενου εκείνου του συγγραφέα.
Πραγματικά εξεπλάγην από την αναφορά του κ. Καραχάλιου, διότι την εποχή που ήμασταν μαζί στην κοινή προσπάθεια, του είχα εξηγήσει επισταμένως ότι:
α.- Ο κ. Χαρίτος μαζί με άτομα από τον πολιτικό του κύκλο του παλιού Ελληνικού Μετώπου (που αποτελεί -πλέον- συνιστώσα του ΛΑΟΣ), ενεργούντες ως ψεύτες και συκοφάντες, διαστρέβλωσαν γραφόμενά μου στο περιοδικό «Μετεξέλιξη» της ΝΔ και τα παρουσίασαν με τέτοιο τρόπο ώστε να επιχειρούν εμφανώς να διαβάλουν ηθικά και πολιτικά εμένα - και διά μέσου εμού, να δυσφημήσουν το κόμμα της ΝΔ. Μάλιστα, ακολουθώντας το παράδειγμά τους, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Πολατίδης ήγειρε για μένα ζήτημα από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων. Παρότι του απηύθυνα επιστολή εξηγώντας του τι ακριβώς προέβαλε η αρθρογραφία μου και πόσο ψευδή και συκοφαντικά ήταν εκείνα που μου προσήψε ως ομιλητής στη Βουλή, δε μπήκε στη διαδικασία να ανασκευάσει τους ισχυρισμούς του, αλλά ούτε καν να μου απαντήσει.
β.- Διατηρώντας το δικαίωμα να επιλέγω τους πολιτικούς μου συνομιλητές, δεν υπήρχε ποτέ, ούτε και θα υπάρξει στο μέλλον περίπτωση να εισέλθω σε διάλογο ή σε αντιπαράθεση κανενός είδους, με ανθρώπους της πολιτικής προέλευσης και ιδεολογίας του συγγραφέα. Άλλωστε, όσοι γνωρίζουν τι σήμαινε Ελληνικό Μέτωπο, ενδεχομένως κατανοούν ότι είναι αδύνατο για κάθε σύγχρονο πολίτη και γνήσιο δημοκράτη να δέχεται να έχει οποιασδήποτε μορφής πολιτικά πάρε-δώσε μαζί τους, ακόμη κι αν μιλάμε για σύγκρουση και διαφωνία. Αντιθέτως, ο κ. Χαρίτος κι οι συν αυτώ, αρθρογραφώντας όπου είχαν πρόσβαση, απευθύνονταν αμέσως στο πρόσωπό μου, ενδεχομένως διότι είχαν συμφέρον κι επιδίωξη να καταστούν πολιτικοί συνομιλητές και αντίπαλοι ενός κομματικού υπεύθυνου της ΝΔ.
Δεν επιδιώκω να διορθώσω τον κ. Καραχάλιο στην ανεξήγητη σπουδή του να αρχίσει (μάλιστα!) την ομιλία του με τη συγκεκριμένη αναφορά, αν και θα ‘πρεπε να του δίνει ένα σαφές μήνυμα το γεγονός ότι αυτή ακριβώς την αναφορά του έσπευσαν να διαφημίσουν, ο συγγραφέας και οι φίλοι του. Απλά, επαναλαμβάνω, αποκαθιστώντας ολοκληρωτικά την πραγματικότητα, ότι δεν υπάρχει απολύτως καμμία περίπτωση να εμπλακώ σε συζητήσεις και αντιπαραθέσεις με τους ανθρώπους, στην εκδήλωση των οποίων μίλησε ο κ. Καραχάλιος.

1 σχόλιο:

Reporterakias είπε...

γεια σου φίλε. Χαθήκαμε...